Dags för ett karriärbyte?

nyttjobbHösten är här och för många kan det kännas lite motigt att komma igång efter semestern. Kanske har man insett att det jobbet man har inte alls är det man drömmer om. Eller om man är arbetslös kanske man nu börjar inse att det finns en gräns för hur länge det är skönt att vara ”ledig”?

Oavsett varför man söker efter nytt jobb kommer här lite tips och goda råd för den som söker arbete i Borås eller Västsverige.

Många lediga jobb annonseras ut på Platsbanken som finns på Arbetsförmedlingens hemsida, arbetsformedlingen.se. I dagstidningar brukar lediga jobb annonseras ut ett par gånger i veckan. Men sanningen är att de allra flesta jobben inte annonseras ut alls, utan de tillsätts i det tysta. För att hitta de jobben som aldrig annonseras ut behöver man hålla ögon och öron öppna men framförallt förekomma arbetsgivarna. Sök upp de arbetsplatser du är intresserad av att arbeta och ta en kontakt.

Det kan också vara värt att hålla koll på de olika rekryteringsföretagen. Det är som sagt inte alla jobb som annonseras ut överallt, vissa kanske bara visas på rekryteringsbolagens egen hemsida. Speed Group är ett av de rekryteringsbolag som visar lediga jobb på sin sida.

Skriv ett snyggt CV där du beskriver ditt yrkesliv, utbildningar och erfarenheter så du har det förberett och snabbt och enkelt kan skicka det om någon arbetsgivare visar intresse för dig.

Har du turen att få komma på intervju och träffa den arbetsgivare du drömmer om är det viktigt att vara ordentligt förberedd. Här är din chans att göra ett riktigt bra intryck. Visa vem du är och varför du är rätt person för att jobba på företaget, lyft fram dina positiva egenskaper men var beredd på att bli förhörd om dina svaga sidor också. Vilka svaga sidor man har kan vara svårt att svara på i synnerhet under en  intervju. Ett tips är att erkänna en svaghet som ändå kan ha positiv effekt för arbetet. Exempelvis kan du medge att du ibland missar detaljer men att du är bra på att se helheter och vilken taktik du har för att undvika sådana detaljmissar. Det är sällan enskilda svar på frågor är avgörande för om du får jobbet eller inte utan huvudsaken är att du ger ett gott helhetsintryck och visar att du verkligen är intresserad av jobbet och rätt person för arbetsgivaren.