Höstrusket är här – Flyr du också till egen fastighet på Mallorca?

Åtminstone sedan Sällskapsresan spelades in för över 30 år har vi nordbor vallfärdat söderöver om vintrarna, och kanske allra främst under hösten fram till jul o nyår då det är som mörkast och tråkisgast här hemma. En grisfast är fortfarande en grisfast många år efter att Stig-Helmer och gänget letat efter Peppes bodega och förlustat sig på olika utflykter. En skillnad senaste åren är ju förstås att nu är det så många fler som också köper en fastighet för ett mer permanent boende utomlands med soliga upplevelser.

Egen fastighet på Mallorca
Fortfarande är fastighetsmarknaden i Spanien och Mallorca förhållandevis förmånlig och prisutvecklingen jämfört med här hemma är hyfsat hanterlig. Givetvis är det en resa att lära sig fastigheter i annat land och lagstiftningen skiljer ju också. Här rekommenderas tålamod, och kanske just denna höst är tiden för dig att ta beslutet och se på den spanska fastighetsmarknaden som erbjuder ett otal valmöjligheter och ett mycket stort antal objekt som saluförs. Den som planerar att flytta ut vid pensionen måste förstås informera sig om Sveriges skatteavtal med det aktuella landet och de legala krav som rör utflyttningen från Sverige. Lavin-Estates – För fastigheter på Mallorca!

Känn dig som hemma vid Medelhavet
Charmigt är ju också att nuförtiden så är det så pass vanligt med svenskar som reser och flyttar till Spanien och i och med att det finns så många landsmän på plats så erbjuder butiker till och med viktiga svenska basvaror som Kalles kaviar.

För många så innebär flytten till Mallorca eller andra spanska orter en nystart i livet där glädjen blir en viktig källa till energi och bättre hälsa. Att Spanien tillhör svenskarnas absoluta favoriter när det gäller pensionering utomlands är inte så konstigt med tanke på landets klimat och den relativa närheten till Sverige.