Hundkapplöpning

Det finns många saker att göra i vår stad men oftast gör vi samma saker om och om igen. Så vi tänkte tipsa om Borås Grey Hound Park. Som namnet antyder är det alltså fråga om hundkapplöpning. Ta en dag och gå dit och upptäck de mindre nöjen som vi har här i Borås.

INTE SETT HUNDKAPPLÖPNING FÖRR?

Det gör inget om du inte sett en hundkapplöpning innan, någon gång ska ju vara den första för allt. Det jag tror kan vara kul för dig, som inte sett ett lopp innan, är hur explosiv och intensiv en hundkapplöpning kan vara. Du som är van vid hundkapplöpningar kommer förmodligen tillbaka av just den anledningen. Det är dags att vi börjar göra annorlunda saker när vi vill göra något roligt. Det är inte roligt om du gör något för ofta.

VEM VINNER?

Vem tror du vinner, en björn eller en greyhound? Jag kan tala om att en björn springer i ungefär 60-65 kilometer i timmen och en greyhound kan komma upp i 70 kilometer i timmen. Så det blir en jämn kamp men såvida inte hunden är trött så får nog björnen ”på moppo” av hunden. Dels för att björnen är något långsammare men även för att den spurtar. Den har ingen uthållighet. En människa har som bekant svårt att hänga med vare sig en hund eller en björn, men skulle du verkligen vilja veta om du skulle kunna mäta dig med dem så finns det cyklar med mätare där du kan se om du skulle kunna cykla ifrån dem. Jag vet att det finns en sådan cykel i Orsa Björnpark (nej, jag kunde inte cykla ifrån en björn fast jag försökte).

VARFÖR NU?

Den 22 september är det insamling till Hjärtebarnsfonden på Borås Grey Hound Park. Det är en heldag med tivoli och mat och, så klart, hundkapplöpning! Men jag ville speciellt tipsa om detta datum eftersom det är en dag som kommer att bidra till något bra. Nämligen att hjälpa de nästan tusen barn om året som föds med hjärtfel. Det behövs inte mycket av oss för att göra stor skillnad och om vi dessutom kan göra det när vi har roligt så kan det inte bli bättre!