Klimatsmart mat!

Besök Kulturhuset i kväll!

Hur äter vi egentligen och varför är vi så dåliga på att ta hand om våra resurser? Vi fuskar med maten och vi slänger enorma mängder mat varje år, resurser som vi hade kunnat lägga någon annanstans. Just nu pågår Kretsloppsveckan i Borås och den inleds med Klimatsmart mat på Kulturhuset.

Vi fuskar och vi slösar

Dagens mat innehåller väldigt sällan rena smaker. Nästan all mat vi äter har någon form av tillsatser och konserveringsmedel för att den ska smaka ”bättre”. Den sortens mat är inte bara skadlig för oss på sikt utan är ofta inte så snäll mot naturen heller. Förutom att vi äter mat som är processad så lagar vi alldeles för mycket mat och slänger istället det som blir över. Hade vi anpassat våra inköp till vår faktiska konsumtion så hade vi kunnat spara en stor mängd naturtillgångar.

Kulturhuset

Personligen vet jag inte så mycket om klimatsmart mat men jag tänker nog ta reda på det. Det är dags att vi alla engagerar oss. Tanken att just du är oviktig är fel för om alla gör sin lilla del så blir det en väldigt stor del till slut. Passa på att få veta mer ikväll på Kulturhuset!