Lediga kontorslokaler – hur värdera läge vs skick o komfort.

När det är dags att antingen byta eller sälja kontorslokaler så kan det vara bra att veta hur man värderar dessa lokaler beroende på deras läge, skick, samt komfort. Man vill ju självklart att lokalerna ska vara värda pengarna man ger. Så, vad ska man tänka på mest? Vi ska hjälpa er på traven.

Lediga kontorslokaler i Borås

Olika anledningar till att byta lokal

Man säljer och söker kontorslokaler av olika anledningar. Antingen så ska byggnaden renoveras och man är tvungen att flytta – något som man har vetat länge men som man antagligen ignorerade så länge som det gick – eller så är man helt enkelt för många i teamet för att alla ska få plats i de trånga lokaler som funkade utmärkt för två år sedan när man knappt var tillräckligt många för att hinna med all uppgifter som krävdes för en start-up. Ja, alla bär på olika historier, men en sak har alla gemensamt: man vill ha bra lokaler som är värda pengarna man lägger ut.

 

Lokalens läge i Borås

Något som man bör kolla upp innan man antingen säljer eller hyr en lokal är vad lokaler i området har kostat tidigare. Eftersom de ligger så pass nära varandra så kan man avgöra lägets pris om man jämför med grannskapets resultat. Därefter kan man själv räkna ut om lokalen man vill sälja eller hyra är mer värd än lokalen man har kollat upp. Självklart så spelar även mer än positionen roll. Tänk såhär: lokaler på Stureplan kommer att vara mycket dyrare än lokaler utanför centrum. Vart ligger lokalen som du ska sälja eller hyra, och är det kanske nära en tunnelbanestation? Utgå från det.

Lokalens läge handlar om mer än ifall den ligger på en bekväm inneplats. Man måste även räkna in andra påverkande faktorer, som exempelvis om det byggs något i närheten som orsakar mycket buller. Då kan priset bli mycket lägre, iallafall för tillfället. Ingen vill ju bli störd under arbetet.

 

Skick och komfort

Sedan är det viktigt att se efter hur själva kontorets skick är. Skiner lokalerna som om de vore nya eller verkar allting falla isär? Är miljön i rummen bra nog för att spendera flera timmar där? Är rummen stora nog så att ni inte stör varandra på något sätt? Det ska kännas rätt att gå till jobbet, och då hjälper självklart lokalernas skick och komfort. Förutom arbetet samt arbetskamraterna är ju lokalerna det viktigaste för en god arbetsmiljö.